Een echt seizoens-recept. Plantaardig dessert zonder noten, suiker en tarwe. Het lekkerste met rabarber uit eigen (moes)tuin
Ingrediënten rabarber crumble:
- 500 gram rabarber
- 1 dl agavesiroop & 2 el agavesiroop
- 2 el rijstsiroop ( te koop bij natuurvoedingswinkels maar ook bij een aantal AH’s )
- 250 gram aardbeien
- 100 gram speltvlokken ( ook bij de natuurwinkel)
Voorbereiding:
- over op 180 graden voorverwarmen
- rabarber in stukje van een centimeter of 5 snijden
Rabarber crumble maken
Kook de rabarber met 1 deciliter agavesiroop en ongeveer 15 minuutjes gaar. Neem de tijd en laat de rabarber zachtjes gaar worden. Hoog vuur is niet nodig.
Voeg de aardbeien toe en kook dit op laag vuur nog 3 minuutjes. Zet dit even weg.
Nu de speltvlokken mengen met de rijstsiroop en de 2 eetlepels agavesiroop. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier en verdeel hier de speltvlokken over een bakplaat. Rooster dit in de oven ongeveer 15 minuten. Tussendoor een keertje omscheppen.
Doe het eerder gemaakte rabarber – aardbeien mengsel in een lage schaal en bedek dit met de geroosterde speltvlokken.
Klaar!
Serveer met een bolletje ijs.
Eet smakelijk van dit suikervrije, nootvrije en tarwevrije recept